100 ml | olej | |
1 ks | cibule | |
1 list | bobkový list | |
3 kuličky | nové koření | |
150 ml | červené víno | |
5 kuliček | celý černý pepř | |
1.5 kg | vepřová žebírka | |
marináda | ||
---|---|---|
1 palička | česnek | |
1 lžíce | čerstvý zázvor | |
5 lžic | sójová omáčka | |
1-2 lžičky | mleté chilli | |
2 lžíce | křen | |
podle chuti | ||
sůl |
1. Vepřová žebírka očistíme a nasekáme podél kostí asi na 5 kusů. Potom je vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, oloupanou cibuli a zvolna uvaříme do poloměkka.
2. Připravíme si marinádu. V misce promícháme víno, sojovou omáčku a olej s nastrouhaným křenem a zázvorem. Marinádu ochutíme chilli paprikou a pepřem a nalijeme na povařené a okapané maso. Žebírka řádně promícháme s marinádou a necháme alespoň 4 hodiny odležet v chladu.
3. Vepřová žebírka grilujeme za občasného polévání marinádou a obracení přibližně 20 - 25 minut, dokud nebude maso zcela měkké.
4. Marinovaná pikantní žebírka z grilu podáváme s nakládanou zeleninou a pečivem.
Grilovačka v přírodě? Mapa 50 grilovacích míst ukáže, kam se vypravit
Chtěli byste si také užít barbecue v přírodě s přáteli, ale nemáte gril? Přesně pro vás připravila redakce Vaření.cz mapu více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena