Nahřejeme troubu na 180°C. Papriky omyjeme, naskládáme do pekáčku a pečeme na sucho 15 minut. Pak přepneme na gril a při maximální teplotě grilujeme cca 10 minut po obou stranách, dokud se neobjeví puchýřky. Když se objeví první černé flíčky, je čas papriku vyndat. Podle potřeby můžeme dobu grilování upravit.
Pekáček vyjmeme z trouby, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Z ještě vlahých paprik sloupneme uvolněnou vrchní vrstvu, odkrojíme vršek se stopkou a papriku podélným řezem otevřeme tak, aby tvořila jeden plát. Lžící odebereme jadérka a ořízneme nerovnosti.
Papriky rozložíme na rovnou plochu, lehce je osolíme, opepříme a posypeme cukrem. Necháme minutku vsáknout. Na každou papriku kápneme lžíci jablečného octa. Ocet a koření do paprik jemně vmasírujeme lžící a necháme marinovat 10 minut. Papriky můžeme stočit do skleničky a skladovat v lednici.
Marionované pečené papriky jsou výborné nakrájené do salátu typu Caesar apod., skvěle se hodí i jako příloha k masu s brambory (třeba místo okurek).
Ilustrační foto:
Pixabay.com