Recept na jednoduchou bábovku pro ty, co milují čokoládu Margot.
Hodnocení
4.4
/ 5 (47x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Těsto
Olej6 lžic
Vejce2 ks
Mléko1 hrnek
Cukr krystal1 hrnek
Polohrubá mouka2 hrnky
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Tyčinka margot1 ks
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Strouhanka na vysypání
Postup přípravy
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Troubu předehřejeme. Tyčinku nastrouháme.
Cukr s vejci ušleháme do pěny. Přidáme olej a mléko. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a posléze nastrouhanou tyčinku. Těsto má být vláčné, je možné přidat i půl hrnku mléka nebo smetany. Těsto vlijeme do připravené formy na bábovku, vložíme do trouby a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Margotkovou bábovku necháme ve formě vychladnout, vyklopíme a ozdobíme podle fantazie. Margotkovou bábovku podáváme jako jiné moučníky.
Smícháme vejce s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko, olej a nakonec nastrouhanou margotku, kdo chce může přidat oříšky. Dáme do předem vymazané a vysypané formy a pečeme 45 minut při 180°. Doba pečení závisí na troubě každého, takže doporučuji hlídat a zkoušet špejlí. Dobrou chuť
:
vejce
2 ks
strouhanka na vysypání formy
cukr krupice
1 hrnek
prášek do pečiva
1 ks
polohrubá mouka
2 hrnek
olej
1/2 hrnek
nastrouhaná margotka
1 ks
vlažné mléko
1 hrnek
můžou být oříšky
�