Oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Čokoládu margot vložíme na chvíli do mrazáku. Plech vymažeme.
Připravíme si pudinkovou náplň. V troše mléka stranou rozmícháme pudink. Zbytek mléka svaříme s cukrem a kakaem. Do vroucího mléka vlijeme rozmíchaný pudink, necháme povařit a zhoustnout a odstavíme. Za občasného míchání pudinkovou náplň necháme vychladnout. Předehřejeme troubu asi 170 °C.
Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme do bílé pěny. Pak do směsi postupně přišleháme olej a nakonec postupně zašleháváme mouku. Podle potřeby ředíme mlékem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který do připraveného základu lehce vmícháme. Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně rozprostřeme. Pak do něj hezky z výšky nalijeme pudinkovou náplň, aby těstem protekla. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
Zatím si připravíme polevu. Čokoládu nastrouháme. Zakysanou smetanu rozšleháme s vanilkovým cukrem. Upečený korpus necháme vychladnout, přeložíme na tác odpovídající velikosti a potřeme připravenou polevou. Nakonec jej posypeme nastrouhanou čokoládou.
Podle potřeby necháme řezy odležet v lednici nebo chladné místnosti. Nejlépe do druhého dne a můžeme podávat.
I margotka 100g nastrouhat na hrubo k tomu 2 čajové hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva, 1 hrneček cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 šlehačka 250 ml , 2 vejce a 2 lžíce oleje, vše smíchej / zabere to pět minut / nalej na na pekáček velikosti poloviny trouby / nezapomen na pečící papír / a upeč při 180 st. asi 40 min. Podávej pocukrované, nebo polité čokoládou či polevou vzniklou smícháním hrnku moučkového cukru a rumu / toho dej tolik aby vznikla řídká poleva /. Dala jsem tento recept k přidání do kuchaařky, ale nebyl asi akurááátní a nebyl vytištěn, tak to dělám takto, příjde mi to vážení zbytečné, když to jde rychleji a snadneji.;)