Barevné a chutné dekorace, které milují děti, připravíme ze sušeného mléka podle tohoto receptu na falešný marcipán.
Hodnocení
4.6
/ 5 (190x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
14x
Ingredience
110 g
máslo
1 ks
bílek
350 g
cukr moučka
mandlové aroma
potravinářské barvivo
110 g
sušené mléko
Postup přípravy
Máslo vyndáme z lednice a necháme ho změknout v pokojové teplotě.
Do misky vsypeme cukr, přidáme bílek, sušené mléko a přidáme máslo.
Zpracujeme lepivou hmotu, kterou ochutíme mandlovým aroma.
Podle potřeby marcipán rozdělíme na části a obarvíme potravinářským barvivem.
Marcipán ze sušeného mléka můžeme použít k tvorbě samotných cukrovinek nebo vytvářet malé ozdůbky. Lze jím plnit formičky, vyválet plát a vykrajovat nebo tvarovat ručně.