Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na menší kousky. Nálev odložíme stranou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a za stálého míchání přidáme hnědý cukr. Jakmile se cukr rozpustí a zkaramelizuje, vmícháme nakrájené mango a zelí. Vše ochutíme solí a drceným kmínem, podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Během dušení směs podléváme zelným nálevem a nakonec necháme tekutinu téměř odpařit. Mango-zelí podle vlastní chuti osolíme, přisladíme nebo okyselíme. Mango-zelí podáváme teplé jako přílohu třeba k bramborám, těstovinám nebo pečeným masům s knedlíkem.
Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem
Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena