těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
4 ks | vejce | |
150 g | máslo | |
1 lžíce | rum | |
180 g | cukr krystal | |
250 g | polohrubá mouka | |
150 g | bílý jogurt | |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
100 g | mandle (mleté) | |
1 balíček | vanilínový cukr | |
podle chuti | ||
rozinky | ||
podle potřeby | ||
máslo na vymazání formy | ||
polohrubá mouka na vymazání |
Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, troubu dáme nahřát na 175 °C.
Bílky ušleháme se solí do tuhého sněhu. Ve vedlejší míse utřeme žloutky se změklým máslem a s oběma druhy cukru. Mouku promícháme s kypřicím práškem a mletými mandlemi a přimícháváme po malých dávkách střídavě s jogurtem a rumem do máslovo-žloutkové směsi. Dále přidáme rozinky. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh a nalijeme těsto do přední části formy na beránka, přikryjeme zadní polovinou formy a dáme péct. Po 45 minutách můžeme odklopit a zkusit špejlí, zda už je beránek dostatečně upečený.
Upečeného beránka necháme několik minut vychladnout a opatrně vyklopíme. Mandlového beránka můžeme posypat cukrem moučka nebo různě jinak ozdobit a podáváme ho na sváteční stůl.
Zdroj: Eklasa.cz
Jednoduchý recept na velikonočního beránka krok za krokem
Beránek k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. S pečením vám pomůžeme krok za krokem. Tenhle je biskupský s kandovaným ovocem a čokoládou.
BLOG Rychlé Fit Recepty: Velikonoční beránek s čokoládou a jablíčkem uvnitř
Už se připravujete na Velikonoce? A co takhle zkusit tohoto velikonočního beránka? Já si letos konečně pořídila formu na beránka a rovnou jsem ji vyzkoušela.
Autor:Klasa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena