40 g | mleté mandle nebo ořechy | |
120 g | hladká mouka | |
50 g | špaldová mouka | |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) | |
80 g | datlový sirup | |
1 špetka | skořice mletá | |
0.5 balíčku | kypřící prášek bez fosfátů |
Do mísy prosejeme hladkou a špaldovou mouku, přidáme mleté mandle, kypřící prášek, špetku skořice a promícháme. Poté přidáme změklé máslo a datlový (javorový nebo čekankový) sirup. Z této směsi uhněteme pevné těsto a necháme odležet minimálně hodinu v lednici. Poté na pomoučněném vále vyválíme válečkem a vykrajujeme různé tvary.
Sušenky přendáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 10 minut, až jsou dozlatova. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.
Crinkles: Kakaové sušenky, které ohromí každou návštěvu!
Recept na úžasné kakaové sušenky, které jsou křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.
Zdravé vánoční cukroví: Pečení bez cukru i mouky
Blíží se advent a s ním i doba vánočního pečení, protože cukroví zkrátka nemůže na našich svátečních stolech chybět. Ale vážně se to ani letos neobejde bez té spousty cukru, tuku a bílé mouky? Co tentokrát vánoční pečení zkusit trochu jinak, možná méně tradičně, ale za to zdravěji?
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena