V míse smícháme mouku, oba druhy cukru, citronovou kůru, prášek do pečiva a jemně mleté mandle.
Sypkou směs vysypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme na plátky nakrájené změklé máslo. Čistýma rukama zapracujeme máslo i vejce do sypké směsi a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Po částech těsto vyválíme na plát o síle asi 3 mm a formičkou vypichujeme různé tvary, vždy jeden s otvorem uvnitř. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
Mandlové linecké cukroví pečeme v předehřáté troubě do zezlátnutí a ještě horké přendáme na podnos, aby nám nezhnědlo. Vždy dva kousky cukroví, jeden plný a jeden s otvorem, k sobě slepujeme marmeládou. Já letos zvolila marmeládu ananasovou.