6 ks | paprika | |
6 ks | rajče | |
1 ks | pórek | |
600 g | mleté maso | |
1 ks | červená cibule | |
1 ks | cibule bílá | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
tymián | ||
šalvěj | ||
oregano | ||
grilovací koření | ||
2 lžičky | hořčice plnotučná | |
mletá sladká paprika | ||
mletý černý pepř | ||
pálivá mletá paprika |
1. Maso k plnění paprik se dá použít různé, nejčastěji používám maso z krůtích ořezů. Čerstvě namleté maso osolíme, opepříme a okořeníme. Přidáme hořčici, najemno nakrájenou bílou cibuli a nasekané čerstvé bylinky. Používám čerstvé byliny ze zahrádky, ale dají se jistě použít i sušené.
2. Očistíme a vydlabeme papriky a postupně je naplníme masovou směsí. Očistíme a nakrájíme červenou cibuli, rajčata a pórek.
3. Papriky vkládáme do vymazaného pekáče a povrch poklademe nakrájenou zeleninou a posypeme grilovacím kořením. Maminčiny plněné papriky pečeme v troubě nezakryté nejméně 1 hodinu. Maminčiny plněné papriky podáváme teplé. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo pečivo.
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Sezóna českých rajčat. Také zbožňujete domácí kečup a rajskou?
Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.
Autor:Anemonne
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena