1-2 lžičky | olej | |
1-2 lžičky | ocet | |
2 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
5 ks | kedluben | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl | ||
mletý kmín |
1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Střední cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky.
2. Cibulku osmahneme na troše oleje, přidáme kedlubny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme. Do základu na kedlubnové zelí přidáme najemno nastrouhané brambory a znovu dusíme asi 10 minut, až nám zelenina změkne.
3. Kedlubnové zelí nakonec dochutíme cukrem, octem a podle chuti můžeme ještě přisolit. Maminčino kedlubnové zelí podáváme jako klasické zelí k jakémukoliv pečenému masu.
!TIP k přípravě kedlubnového zelí
Do kedlubnového zelí můžeme přidat i kedlubnové listy a využít tak hlavní surovinu na maximum. Stačí je nasekat na jemné nudličky, přidat k ostatnímu a společně podusit.
Foto: Shutterstock.com
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena