125 ml | smetana ke šlehání | |
80 ml | javorový sirup | |
120 g | maliny | |
1 kelímek | řecký jogurt |
1. Maliny očistíme, přelijeme sirupem a ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Potom směs prolisujeme přes jemné sítko mísy, tím se zbavíme zrníček. Ze smetany ušleháme šlehačku do krémovité konzistence. Prolisované maliny prošleháme s jogurtem a nakonec postupně vmícháme šlehačku.
2. Malinovo-smetanový krém necháme v mrazáku asi 6 hodin tuhnout. Potom tuhou zmrzlinu vyklopíme z nádoby, rozkrájíme na kousky a vše rozmixujeme na krém, který opět necháme v mrazáku ještě asi 2 - 3 hodiny tuhnout.
3. Malinovo-smetanovou zmrzlinu podáváme jako výborné letní osvěžení.
Poctivá domácí zmrzlina: Jogurtová s borůvkami chutná božsky!
Recept na poctivou domácí zmrzlinu z těch nejlepších surovin - řeckého jogurtu, medu, vanilkového lusku a čerstvých borůvek. Zmrzlina krémová, nepřeslazená a silně návyková! S kupovanou se nedá srovnat.
Domácí banánová zmrzlina krok za krokem
Stačí pár surovin a doma vykouzlíte vynikající zmrzlinu. Díky kokosovému jogurtu a oříškovému máslu je krásně krémová a lahodná. Navíc je bez přidaného cukru takže je vhodná i pro ty nejmenší
Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem
Máme před sebou opět velká vedra, proto nejen dětem přijde vhod výborná zmrzlina. Pokud chcete mít jistotu, že svým blízkým podáváte opravdu kvalitní zmrzlinu, připravte si ji doma.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena