Maliny omyjeme, necháme okapat a rozmixujeme se smetanovým jogurtem, podle chuti přidáme cukr krupicový (max. 2 lžíce).
Tvaroh se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem vymícháme na hladký krém.
Vyšlehaný smetanový základ promícháme s oslazeným ovocem a dáme do vhodné nádoby zamrazit. Před vložením do mrazničky můžeme ještě pokapat smetanou ke šlehání a pomocí párátka nebo špejle "roztáhnout".
Malinovou smetanovou zmrzlinu po ztuhnutí rozkouskujeme a vhodíme do mixéru. Rozmixujeme pomoc funkce na drcení ledu a rozdělíme do misek. Nebo počkáme, až zmrzlina trochu povolí, promačkáme a stejně tak rozporcujeme.
Malinovou smetanovou zmrzlinu můžeme při podávání ozdobit smetanou, šlehačkou nebo ovocem.
Pokud nám jde o kalorie, nahradíme tučnou zakysanou smetanu light variantou a místo cukru osladíme umělým sladidlem.