1 kg | maliny | |
1 balíček | pektogel | |
500 g | cukr krupice |
1. Maliny (klidně i mražené) nasypeme do hrnce s širším dnem a povaříme tak pět minut, ne déle. Pak přisypeme cukr a pektogel – na každý jeden litr (což je asi kilogram malin) přidáme půl kilogramu cukru krupice a jeden pektogel. Mícháme, aby se cukr rozpustil. Když se malinová směs začne znovu vařit, necháme zhruba 4 minuty bublat, poté hned odstavíme. Takto si malinová marmeláda zachová skvělou barvu i vůni.
2. Ještě horkou malinovou marmeládu nalijeme do zavařovacích skleniček, převrátíme na víčko, aby se dobře zatáhlo a necháme vychladnout.
3. Malinovou marmeládu podáváme na lívancích, palačinkách, k plnění apod.
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách
Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena