Recept na úsporný makovník. Tak se peklo před 30ti lety.
Hodnocení
3.9
/ 5 (21x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
tuk na vymazání
těsto
2.5 dl
mléko
0.5 balíčku
kypřicí prášek do pečiva
150 g
cukr moučka
1 ks
vanilkový cukr
200 g
polohrubá mouka
80 g
mletý mák
náplň
zavařenina
Postup přípravy
Mouku prosejeme s cukrem a promícháme s ostatními surovinami. Těsto upravíme do vymaštěné formy.
Makovník pečeme 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený makovník necháme vychladnout.
Makovník po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme zavařeninou a přiklopíme druhým. Makovník ocukrujeme a krájíme na kostky. Pak můžeme makovník podávat.