Maková nádivka je vhodná do tradičních buchet i svatebních koláčů.
Hodnocení
3.4
/ 5 (107x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
250 ml
mléko
0.5 ks
citron
6 lžiček
cukr moučka
1 lžička
skořice mletá
1 balíček
vanilkový cukr
1 hrneček
mletý mák
podle potřeby
sušenkové drobečky
Postup přípravy
Mletý mák povaříme s mlékem. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Citron si odrhneme a nastrouháme kůru. Pár kousků sušenek nalámeme na malé kousky.
K vařícímu se mléku s mákem přidáme cukry, skořici i nastrouhanou kůru a drobečky. Necháme vychladnout a můžeme použít k plnění.
Makovou nádivku lze přichutit i mletými ořechy nebo troškou marmelády.