Macaroni (krátké trubičky) vaříme v osolené vodě s olivovým olejem asi 12 minut doměkka, musejí však být zároveň ještě pevné. Důkladně je scedíme a odložíme.
Šťávu z pečeného masa rozehřejeme ve velkém kastrolu a odstavíme.
Do kastrolu skládáme postupně vrstvy nakrájených brambor, cibule, těstovina nastrouhaného sýra Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří nastrouhaný sýr. Povrch přelijeme smetanou.
Těstoviny s bramborami a cibulí pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) 25 minut. Nakonec povrch zapečeme dozlatova pod grilem.
Zapečené těstoviny podáváme jako hlavní jídlo přímo v kastrolu, ve kterém se pekly, s křupavým tmavým pečivem s máslem. Tenor pokrm můžeme podávat také jako přílohu k masu.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART