3 lžíce | olej | |
5 lžic | hladká mouka | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
500 ml | hovězí vývar | |
3 lžíce | přepuštěné máslo | |
500 ml | mléko plnotučné | |
1-2 svazečky | čerstvý kopr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
ocet | ||
mletý bílý pepř | ||
třtinový cukr |
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Tip na nedělní oběd: Dokonalá svíčková na smetaně krok za krokem
Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena