4 stroužky | česnek | |
1 balení | špenát | |
2 balení | losos | |
1 balíček | listové těsto (rozválený plát) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na potření | ||
1 ks | vejce | |
podle potřeby | ||
máslo |
Listový špenát opláchneme, spaříme vařící vodou, vlijeme do cedníku a necháme odkapat. Lososí filety opláchneme, stáhneme z kůže a nakrájíme na menší dílky. Kousky lososa osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a rozkvedláme vejce. Vyválené listové těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Na plech dáme pečící papír. Jednu polovinu těsta dáme na plech a poklademe ji polovinou špenátu. Na špenát rozložíme dílky lososa, kterého potřeme rozmačkaným česnekem a dáme na něj tenké plátky másla. Opět zakryjeme špenátem. To vše zakryjeme druhou půlkou těsta, kraje přimáčkneme, aby neutíkala šťáva a povrch pomašlujeme vejcem. Zabaleného lososa se špenátem dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dorůžova. Lososa zapečeného se špenátem naporcujeme a podáváme třeba s bramborem.
Fotorecept krok za krokem na pečeného lososa s chutnou zeleninovou směsí. Šťavnaté rybí maso, řapíkatý celer, mrkev, hrášek, bylinky a kousek másla, tak málo stačí k vynikajícímu, třeba i vánočnímu, kpokrmu.
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena