podle potřeby | ||
---|---|---|
filet syrového lososa | ||
hrubá sůl | ||
čerstvý kopr | ||
kvalitní alkohol | ||
bio citron |
Smícháme sůl s cukrem a můžeme přidat i citronovou kůru. Rybu důkladně vykostíme pomocí pinzety. Připravíme si směs na marinování. Smícháme cukr a sůl v poměru 2 : 1. Lososa směsí lehce posypeme, na dno pekáče vysypeme ⅓ sypké směsi. Na směs položíme filet lososa kůží dolů. Pokryjeme koprem a zasypeme zbytkem směsi. Můžeme zakápnout alkoholem (vodka, kvalitní rum), ale ryba jde marinovat i bez alkoholu. Poté pekáč překryjeme potravinářskou fólií a v lednici necháme odležet 12–16 hodin. Po namarinování filet omyjeme pod tekoucí studenou vodou a pečlivě osušíme.
Lososa v soli velmi ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky silné 2–3 mm a podáváme. Naservírovaného lososa zdobíme plátky citronu, čerstvým koprem a třeba olivami. Skvěle se k němu hodí domácí dipy a třeba čerstvě upečená focaccia
Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží
Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena