Steaky z lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso vložíme na středně rozpálenou pánev s kouskem másla a po obou stranách osmahneme (z každé strany asi 2 minuty). Poté steaky z lososa přesuneme do pekáčku, osolíme bylinkovou solí, posypeme tymiánem a v troubě při 80 °C dopékáme asi 12 minut.
Mezitím si připravíme pórkové zelí. Větší pórek očistíme, dobře omyjeme a nakrájíme na drobnější nudličky. Na pánvi se zbylým máslem jej osmahneme (asi 3 - 4 minuty) a poté na mírném ohni a za častého míchání podusíme doměkka. Vodu nepřidáváme. Pórek nezapomeneme osolit.
Steaky z lososa rozdělíme na talíře, přidáme pórkové zelí a bramborovou přílohu. Lze volit brambory vařené, opékané, bramborovou kaši či krokety.