těsto | ||
---|---|---|
2 lžíce | cukr | |
1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
1 hrnek | kefír | |
0.5 hrnku | polohrubá mouka | |
1 lžička | jedlá soda | |
náplň | ||
2 lžíce | cukr | |
6-8 ks | jahody | |
250 g | tvaroh | |
na ozdobu | ||
jahody |
Jahody očistíme a rozmixujeme s cukrem. Jahodovou kaši promícháme s tvarohem. Z kefíru, mouky, vejce a cukru umícháme těsto. Vmícháme do něj špetku soli a lžičku jedlé sody. Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme olej a usmažíme malé lívanečky. Smažíme z obou stran. Lívanečky zdobíme jahodovým tvarohem, kousky čerstvých jahod a teplé podáváme.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena