0.3 lžičky | sůl | |
2 ks | vejce | |
1 lžíce | rum | |
500 ml | mléko | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
1 lžíce | cukr krupice | |
300 g | polohrubá mouka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
na potření | ||
1 sklenice | marmeláda | |
na ozdobu | ||
1 lžíce | cukr moučka | |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
Cukr ke smetaně můžeme přidat i vanilkový nebo skořicový, lívance tak získají jinou chuť.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena