200 g | mušličky (těstoviny) | |
140 g | směs listových salátů | |
1 hrst | mungo baby | |
1 hrst | naklíčená cizrna | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
zálivka | ||
1 hrst | petrželka | |
4 lžíce | olivový olej | |
3 lžíce | balzamikový ocet |
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě. Měkké těstoviny necháme okapat, zakapeme olejem a odstavíme stranou.
2. K přípravě tohoto salátu budeme potřebovat 1 balíček salátové směsi, která obsahuje listy eskaroly, římský salát, lolo rosso, ledový salát, radicchio a rukolu. Tato směs listových salátů je již omytá a připravená k použití. Ale samozřejmě lze použít i mix jiných salátů, přidat špenátové listy apod.
3. Připravíme si zálivku. Olej promícháme s balzamikovým octem, nasekanou petrželkou a směs ochutíme podle potřeby cukrem.
4. Vychladlé těstoviny promícháme s mungem a naklíčenou cizrnou. Ochutíme zálivkou a nakonec vmícháme salátové listy. Listové saláty s těstovinou ihned podáváme.
Olivový olej – tekuté zlato ze středomořské kuchyně do salátů i na smažení
Olivový olej je rostlinný olej získaný z oliv, a to metodou lisování a jinými mechanickými postupy. Je využíván především při výrobě pokrmů, ale také v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou a neodmyslitelnou součástí středomořské kuchyně, jeho konzumace je považována za velmi prospěšnou našemu zdraví. A víte, že je vhodný i na opalování?
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena