Mouku a cukr prosijeme na vál, přidáme na kousky pokrájený změklý tuk, žloutek, strouhanou kůru z citronu a nejdříve nožem, později rukama zpracujeme do hladkého těsta. Vytvoříme z něj váleček, který zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice odpočinout.
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku o síle 3 až 4 mm, ze které vykrajujeme květinky. Polovičku květin dáme rovnou na pečící papír rozložený na plechu, z druhé poloviny květin vykrájíme středy a dáme také na plechy.
Troubu předehřejeme na 200°C, plech tam vložíme, ihned stáhneme teplotu na 160°C dosvětle růžova.
Vychladlé celé květinky potíráme lineckou marmeládou a přiklápíme kvítky s vykrojeným středem. Linecké květinky necháme v krabici v chladu rozležet.