Výborné banánky z jednoduchého lineckého těsta upečeme a poté mažeme marmeládou. Banánky můžeme na závěr postříkat čokoládovou polevou nebo v ní namočit oba konce.
Hodnocení
4.7
/ 5 (3x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
280 g
máslo
420 g
hladká mouka
140 g
moučkový cukr
2 ks
žloutek
2 balíčky
vanilkový cukr
citronová kůra
džem
na ozdobu
čokoláda
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme.
Těsto vytlačujeme přes masový strojek, nakrájíme na potřebnou délku (poslouží domino, nebo malé zápalky).
Jednotlivé kousky naskládáme na pečící papír a v předehřáté troubě pečeme zvolna do zrůžovění.
Poté mažeme marmeládou a stříkáme čokoládou (nebo namáčíme konce). Vyzkoušel jsem i s máslovým krémem - výborné!