1 l | voda | |
200 g | ovoce | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
1 hrst | lístek máty | |
4 lžíce | rybízovo-jahodový kvašený sirup |
1. Do džbánku vlijeme sirup a citrónovou šťávu. Zalijeme vodou nebo minerálkou a rozmícháme. Pak vsypeme mátu a necháme vychladit.
2. Ovoce opláchneme a rozdělíme do sklenic. Ovoce je na tuhle limonádu dobré každé, co právě dozrálo. Limonádou zalijeme ovoce ve sklenicích.
3. Zdena: "Někdy vsypu ovoce rovnou do džbánu k limonádě a dám ho chladit společně. Limonáda pak nabere vůni a chuť ovoce, které jsem zvolila."
4. Limonádu z rybízovo-jahodového sirupu podáváme dobře vychlazenou.
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012 Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.
Domácí limonády a zmrzliny: Sáhněte po zelenině a ovoci ze zahrádky
Vsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
Osvěžte se: Recepty na úžasné domácí limonády
Horké počasí si přímo žádá zvýšený pitný režim a pořádné osvěžení. Připravte si v klidu domova skvělé limonády z čerstvých surovin.
Autor:Smart Press
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena