1 lžíce | máslo na vymazání formy | |
směs | ||
---|---|---|
150 g | máslo | |
200 g | máslové sušenky | |
60 g | strouhaný kokos | |
krém | ||
3 ks | limetka | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
1 lžička | agar | |
400 g | odtučněný tvaroh | |
400 g | smetana ke šlehání | |
100 g | cukr krupice | |
2 lžíce | cukr |
Piškoty nebo máslové sušenky rozdrtíme na jemno a smícháme s povoleným máslem. Takto připravenou piškotovou hmotu natlačíme na dno dortové formy a vytvoříme korpus.
Tvaroh přesuneme do misky, přidáme k němu nastouhanou limetkovou kůru, třtinový cukr a promícháme. Agar rozmícháme s několika lžícemi vody a necháme chvilku nabobtnat. Následně ho přivedeme k varu a ihned stáhneme ze sporáku. Do agaru vmícháme 2 lžíce limetkového krému a poté zamícháme do zbytku náplně. Hotovou náplň nalijeme na připravený korpus a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.
Poté nepečený limetkový dort ozdobíme plátky limetky, dle libosti i snítky máty nebo jiné oblébené bylinky. Uchováváme v chladu a podáváme s kávou, limetkovým ledovým čajem nebo limonádou.
Nepečený třešňový dort krok za krokem
Vyzkoušejte recept na luxusní letní dortík, který se skládá z třešní, čokolády a lehkého krému.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena