200 g | mozzarella | |
8 ks | chléb toustový | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na obalení | ||
vejce | ||
strouhanka | ||
mléko |
Mozzarellu necháme dobře odkapat a nakrájíme na slabé plátky. Plátky mozzarelly ještě jednou dobře osušíme kuchyňskou kartou nebo ubrouskem. U toustového chleba odkrájíme kůrky. Na každý plátek chleba položíme asi dva plátky mozzarelly. Mozzarellu přikryjeme druhým volným plátkem chleba bez mozzarelly. Plněné chlebíky jemně obalujeme v mléce a strany přitiskneme. Poté obalujeme v osoleném a opepřeném rozšlehaném vejci a naposledy ve strouhance. Obalené řízečky s mozzarellou ukládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 - 15 minut dozlatova v troubě při 200 °C. Levné řízečky z mozzarelly podáváme teplé.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře
Udělejte si smažený sýr, za který se údajně nestydí ani šéfkuchaři. Šéfkuchař restaurace Lokál - Marek Janouch - prozradil, že smažený sýr místo v oleji smaží na poctivém českém másle.
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena