200 g | třtinový cukr | |
1 hrst | levandule | |
0.5 ks | citron |
1. Levanduli zbavíme větviček a dáme na papír usušit. Citrón umyjeme a nastrouháme kůru, kterou necháme také usušit.
2. Třtinový cukr dáme do mixéru, přidáme sušenou levanduli a citrón a rozmixujeme.
3. Hotový levandulový cukr přendáme do skleniček a uzavřeme. Skvěle se hodí na přípravu limonád, sušenek nebo jiných moučníků.
Levandulové sušenky krok za krokem: Té vůni neodoláte
Recept na křehké levandulové sušenky s nádechem citronu vás naučíme krok za krokem.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Domácí sirupy z dostupných surovin: Výroba je víc než snadná
Jak takový domácí sirup připravit? Existují dva způsoby - za tepla či za studena. Sirup vyrobený vařením nebude mít tolik vitamínů a chuti jako sirup připravený bez zahřívání, ale na druhou stranu si můžete být jisti, že vysoké teploty zničí nežádoucí mikroorganismy a sirup déle vydrží. A zužitkovat lze vše, co příroda během sezóny z bylinek, ovoce a dokonce i zeleniny nabízí. Pojďme se společně podívat na pár prověřených receptů.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena