Recept na lehkou a velmi rychlou pórkovou polévku, která chutná s opečeným bílým pečivem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (43x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
4x
Ingredience
1 stroužek
česnek
2 lžíce
cibule
3 ks
pórek
500 ml
vařící voda
1 kostka
slepičí bujón
podle chuti
sůl
máslo
mletý bílý pepř
podle potřeby
olivový olej
Postup přípravy
Tenké pórky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Menší cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Stroužek česneku sloupneme a necháme vcelku.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájený pórek a lehce orestujeme. Potom vše zalijeme vařící vodou, vložíme česnek, kostku bujonu a vaříme doměkka. Nakonec vše rozmixujeme a zjemníme kouskem másla. Podle chuti přisolíme a opepříme.
Letní pórkovou polévku zdobíme petrželkou. Pórkovou polévku podáváme s pečivem.