1 stroužek | česnek | |
2 lžíce | olej | |
1 ks | cibule | |
2 ks | karotka | |
0.3 ks | květák | |
1 lžíce | petrželová nať | |
2 řapíky | řapíkatý celer | |
1 l | drůbeží vývar | |
2 ks | nové brambory | |
100 g | čerstvý hrášek | |
1 snítka | čerstvý libeček | |
1 hrst | baby špenát | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
drcený kmín | ||
mletý černý pepř |
Nové brambory očistíme kartáčkem, omyjeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky a květák rozebereme na menší růžičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Karotku nakrájíme na plátky a špenát na jemné nudličky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme brambory, květák, řapíkatý celer a karotku. Vše osolíme, ochutíme drceným kmínem a zvolna podusíme doměkka. Pak zeleninu zalijeme drůbežím vývarem, přidáme hrášek a špenát a zvolna vaříme ještě asi 8 - 10 minut. Nakonec vmícháme čerstvé bylinky a polévku dochutíme solí a pepřem. Letní polévku se zeleninou rozdělíme na porce a ihned podáváme.
Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty
Rajská jablíčka neboli rajčata, oblíbený pokrm dodávající spoustu antioxidantů. Konzumací červených, žlutých, velkých, drobných, šťavnatých či masitých rajčátek, bojujeme proti rakovině. Navíc si na nich skvěle pochutnáme!
Víte, jaký je význam polévek ve výživě? Jaké existují druhy a jak připravit dobrý vývar? Polévka může být jak hlavním chodem, tak předkrmem i svačinkou.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena