pomeranč | ||
borůvky | ||
maliny | ||
hruška | ||
mango | ||
karambola | ||
vanilková zmrzlina | ||
1 ks | červené jablko | |
žlutý meloun | ||
1 ks | zelené jablko | |
meloun žabí kůže | ||
podle chuti | ||
---|---|---|
med | ||
citronová šťáva | ||
grenadina | ||
lime štáva | ||
na ozdobu | ||
meduňka |
1. Ovoce očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme. Pokapeme citronovou, pomerančovou a limetovou šťávou. Dochutíme medem, pár kapkami Grenadiny a nakrájenou meduňkou.
2. Ovocný salát promícháme, nandáme na talíř a nakonec přidáme červené ovoce - například maliny a borůvky. Dozdobíme lžící vanilkové zmrzliny a lístky meduňky.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
KVÍZ: Letní suroviny v jídelníčku. Co jíst v červenci?
Letos je příroda o notný kus napřed, což se projevilo už brzy na jaře. Sezóna některých plodin tak letos začala i o celý měsíc dříve, než je obvyklé. Na začátku letošního července už mnozí z nás sklízejí cukety, dozrávají první hrušky i švestky, sezóna meruněk je v plném proudu. Nezbývá tedy než si o něco dříve připravit sklenice a další potřeby na zavařování a užívat si všechny dary ze zahrádky tak, jak nám je příroda nabízí. Otálet se nevyplácí!
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Recept na domácí vanilkovou zmrzlinu krok za krokem
Vanilková zmrzlina patří podle průzkumů mezi celkově nejoblíbenější. Proto si dnes ukážeme, jak si tuto lahůdku připravit doma. Recept krok za krokem.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena