těsto | ||
---|---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka | |
0.5 hrnku | olej | |
2 ks | vejce | |
2 hrnky | mléko | |
1 hrnek | cukr | |
1 balíček | kypřicí prášek | |
na ozdobu | ||
5 ks | meruňky | |
1 hrst | rybíz | |
drobenka | ||
1 lžíce | máslo | |
1 lžíce | cukr | |
2 lžíce | polohrubá mouka |
Z mouky, mléka, cukru, vajec, oleje a kypřícího prášku vymícháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícícm papírem. Meruňky omyjeme a vypeckujeme, poté nakrájíme na menší kousky. Rybíz pečlivě obereme, zbavíme nečistot a stopek, omyjeme a necháme okapat. Meruňky a rybíz pak poklademe rovnoměrně po celém povrchu těsta.
Nakonec si z másla, cukru a polohrubé mouky připravíme drobenku, kterou poklademe na ovoce a dlaní mírně přitiskneme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, cca 20 minut do zezlátnutí okrajů, podle zkušeností s vlastní troubou.
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se už na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena