Připravíme si klasické těsto, budeme potřebovat polohrubou mouku, mléko, cukr, olej, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Těsto si můžeme dovolit sladší, protože šťavnatý kyselý rybíz bude svou chutí dominantní.
Všechny ingredience na přípravu těsta smícháme v míse, až se zbavíme všech hrudek a zůstane těsto krásně hladké konzistence. Rybíz mezitím probereme a pečlivě propereme, odstraníme veškeré zbytky větviček a lístečků. Pokud máte k dispozici více druhů rybízu, je vhodné smíchat různé barvy, ale samozřejmě postačí i j jediný druh.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícícm papírem a rovnoměrně poklademe bohatou vrstvou rybízu. Nakonec si z másla, mouky a cukru připravíme drobenku, kterou nasypeme na povrch celého koláče a jemně přitiskneme dlaní.
Letní koláč s rybízem a drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud kraje koláče nebudou chytat zlatavou barvu. Po upečení necháme vychladnout a podáváme posypané moučkovým cukrem.
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena