3 lžíce | horká voda | |
400 ml | kokosová smetana | |
0.5 hrnku | lepkavá rýže namočená přes noc | |
3 lžíce | palmový cukr | |
3 ks | zralá voda na plátky |
Rýži slijeme a nasypeme do pařáku vyloženého alobalem. Zalijeme vodou tak, aby sahala 1,5 cm nad povrch rýže. V páře ji dusíme asi 30 minut, až se začne rozvářet. Rýži napěchujeme do formy vytřené olejem a necháme zchladnout a ztuhnout.
Cukr rozpustíme v horké vodě. Rýži vyklopíme a nakrájíme na plátky nebo trojhránky, nakrájíme i manga. Porce přelijeme kokosovou smetanou a rozpuštěným palmovým cukrem.
Zdroj: Slovart.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena