400 ml | smetana ke šlehání (33%) | |
120 g | cukr | |
1 ks | bio citron | |
100 ml | šťáva z citronu |
Společně dáme vařit smetanu, cukr a nastrouhanou kůru z celého bio citronu. Na mírném ohni a za občasného promíchnutí necháme vařit 5 minut. Poté odstraníme z ohně, přidáme citronovou šťávu, promícháme. Necháme 5 minut stát, odstraníme kůru, já jsem směs přelil přes síto do jiné nádoby, a rozdělíme do pohárů.
Poháry Lemon Posset dáme do lednice a necháme ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme Lemon Posset podle fantazie. Já jsem přidal jahody s bazalkou, které jsem pokrájel, přidal trochu cukru a zahříval, dokud se cukr nerozpustil a jahody nepustily šťávu.
Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem
Došly vám nápady k plnění palačinek? Co takhle využít právě dozrávající jahody? Dnes vás naučíme palačinky krok za krokem se smetanovo-jahodovou náplní, která je lehoučká, osvěžující a téměř bez cukru.
Autor:Jiri Pribyl
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena