sůl | ||
3 svazky | ředkvičky | |
1 lžička | cukr písek | |
200 g | kysaná smetana | |
2 lžíce | citronová šťáva |
1. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, kolečka, případně nastrouháme na struhadle.
2. Vedle v misce si připravíme dresink ze smetany, citronové šťávy, cukru a podle chuti jej osolíme.
3. Smetanový dresink smícháme s ředkvičkami, rozdělíme do misek a podáváme. Nejlépe chutná vychlazený. Je skvělou svačinkou i přílohou.
Foto: Shutterstock.com
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Co jíst v květnu? Vsaďte na sezónní a lokální způsob stravování
Už během dubna začaly růst divoké bylinky a některé druhy zeleniny, půlka května nám však přináší další zásobu jarních potravin nabitých živinami a svěžestí jara, které by měly v tuto dobu pravidelně obohacovat náš stůl. Květen je další měsíc, kdy se vyplatí jíst sezónně, a proto se pojďme podívat, na čem si v tomto měsíci určitě pochutnáte.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena