salát | ||
---|---|---|
0.5 hlávky | hlávkový salát | |
2 ks | masité rajče | |
0.4 ks | okurka salátová | |
3 ks | ředkvičky | |
na ozdobu | ||
1 balíček | sýr brie | |
2-3 snítky | citronový tymián | |
6 snítek | červený rybíz | |
podle chuti | ||
1 špetka | sůl | |
1 špetka | pepř | |
1 lžička | čerstvá petrželka | |
zálivka | ||
2 lžíce | olivový olej |
Saláty jsou v létě zkrátka nezbytností. Máme na ně k dispozici spoustu čerstvých surovin, zeleniny a ovoce, tak proč si je nedopřávat každý den? Ať už s masem, sýrem, vejci, uzeninou, nebo jen tak, odlehčené, se zeleninou ze zahrádky. Hlávkový salát nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Přidáme pokrájená omytá rajčata, okurku a ředkvičky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený sýr brie, osolíme a opepříme dle chuti, zakápneme olivovým olejem, posypeme čerstvou petrželkou a citronovým tymiánem, a nakonec ozdobíme hroznem červeného rybízu.
Saláty jednodruhové, salátový mix nebo jen pár listů salátů do bagety - saláty jsou výbornou křupavou přílohou a nedílnou součástí hlavního lehkého jídla.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena