150 ml | voda | |
2 ks | bílek | |
1 ks | citron | |
500 g | jahody | |
150 g | cukr krupice |
1. Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody, citronovou šťávu a promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. Pokud by se nám směs na sorbet nechtěla spojit a byla hrudkovitá, rozmixujeme ji.
2. Jahodový sorbet vlijeme do nerezové mísy a vložíme do mrazáku. Sorbet každou půlhodinu promícháme, mrazíme, dokud nemá správnou konzistenci. Pokud máme, použijeme zmrzlinovač.
3. Jahodový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače do zmrzlinových pohárů a misek. Lehký jahodový sorbet zdobíme čerstvými jahodami a lístkem máty nebo meduňky. Ihned podáváme.
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna právě vrcholí, tak si ji pojďme ještě užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena