těsto | ||
---|---|---|
2 lžičky | cukr | |
2 lžičky | sůl | |
4 dl | mléko | |
1 kostka | droždí | |
500 g | hladká mouka | |
podle chuti | ||
česnek | ||
kečup | ||
tvrdý sýr | ||
tatarská omáčka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Smícháme dohromady hladkou mouku, mléko, droždí, sůl, cukr a poté necháme vypracované těsto vykynout. Potom uděláme z těsta menší bochánky a necháme znovu vykynout. Nakonec roztáhneme těsto do požadovaného tvaru a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji z obou stran.
Langoše od babičky podáváme teplé podle chuti potřené česnekem či tatarkou nebo kečupem a posypané nastrouhaným sýrem.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Autor:kucharsky77
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena