Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na silnější plátky. Krkovice opláchneme, osušíme, naklepeme a podle chuti okořeníme.
Na třech lžících oleje opečeme plátky masa z obou stran, až začnou červenat. Lžíci oleje rozetřeme na dně zapékací misky a přendáme do ní opečené maso. Troubu předehřejeme na 200°C.
Do výpeku po masu dáme cibuli, zpěníme, přidáme houby, kmín a asi 5 minut za stálého míchání opékáme. Směs navrstvíme na opečenou krkovici, poklademe plátky debrecínské pečeně a plátky sýra.
Hladkou mouku rozšleháme ve smetaně a tím přelijeme připravený pokrm. Lahůdkovou krkovici vložíme do trouby a zapékáme.
Lahůdkovou zapečenou krkovici podáváme s hranolky a zeleninou.