směs | ||
---|---|---|
4-6 ks | vařená vejce | |
1 kelímek | tvaroh ve vaničce | |
2-3 lžíce | majonéza | |
1 špetka | sůl | |
1 špetka | mletý pepř | |
1 snítka | petrželová nať | |
1 ks | cibule | |
1 lžička | hořčice | |
na ozdobu | ||
5-6 ks | ředkvičky |
Budeme potřebovat asi 4 - 6 vajec, podle požadovaného množství pomazánky. Vejce uvaříme ponořené ve vodě, vaříme cca 10 minut. Poté necháme chvilku pod tekoucí studenou vodou a necháme vychladnout. Připravíme si do misky najemno pokrájenou cibulku, petrželku, špetku soli a pepře, přidáme jeden vaničkový tvaroh, 2 - 3 lžíce majonézy, můžeme přidat malou lžičku hořčice. Uvařená a vychladlá vejce nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do misky ke směsi. Vše důkladně promícháme, přikryjeme potravinovou folií a dáme na půl hodiny do lednice. Poté mažeme na libovolné pečivo, nejlépe čerstvý chléb, křupavé bílé bagety nebo celozrnné pečivo. Nakonec ozdobíme petrželkou nebo plátky ředkvičky.
Velikonoční menu podle našich čtenářů. A co budete vařit Vy?
Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, mazance či vajíčkové pomazánky? V našem článku se můžete inspirovat nejúspěšnějšími recepty na Velikonoce, které od vás získaly pozitivní hodnocení. Inspirujte se!
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena