1 lžička | sůl | |
2 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
250 g | škvarky | |
2 lžíce | hořčice plnotučná | |
1 špetka | muškátový oříšek | |
2 ks | okurka sterilovaná | |
0.5 lžičky | mletý kmín | |
0.3 lžičky | mletý černý pepř |
Škvarky pomeleme a oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Okurky nakrájíme také na kousky.
Škvarky osolíme, okořeníme a přidáme hořčici, nasekanou cibuli, vejce, okurky a celé to pořádně promícháme. Lahůdkovou škvarkovou pomazánku necháme vychladit a následně podáváme namazanou na čerstvém pečivu.
Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?
Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.
Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem
Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena