těsto | ||
---|---|---|
500 g | hladká mouka | |
2 ks | vejce | |
2 lžičky | jedlá soda | |
60 g | vlažné rozpuštěné máslo | |
4 lžíce | med | |
200 g | moučkový cukr | |
krém | ||
1 plechovka | karamelové Salko | |
250 g | máslo |
Karamelové Salko a máslo si dáme stranou na krém.
Ze všech ostatních surovin vypracujeme těsto, které rozválíme. Na plechu s papírem na pečení upečeme (klidně i ve tvaru nevzhledné placky) na 180 °C. Poté necháme vychladnout, rozlámeme na menší kusy a po částech jednoduše rozmixujeme nebo nastrouháme. Trochu odebereme a odložíme stranou na obalování hotových medovníkových kuliček.
Z karamelového Salka a změklého másla utřeme následně hladký krém. Do krému pak vmícháme nastrouhané těsto, až získáme potřebnou hustotu, zabalíme do potravinové folie a necháme dvě hodiny v lednici ztuhnout.
Ze ztuhlého těsta tvarujeme koule, pokud možno stejné velikosti. Nakonec je obalíme v troše sypké směsi, kterou jsme předtím získali rozmixováním upečeného těsta.
Jednotlivé medovníkové kuličky můžeme vkládat do papírových košíčků, ale vypadají dobře i bez nich. A chutnají náramně!
Jednoduchý recept na domácí medovník: Naučíme vás ho krok za krokem
Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.
Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem
Tento recept na medovníkové kuličky patří k nejoblíbenějším z cukroví. Vždycky se sní jako první a každý si žádá recept. Nechte se také inspirovat a překvapte rodinu i návštěvy opravdu lahodným cukrovím.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena