20 dkg | sůl | |
5 lžiček | kmín | |
6 ks | jablko | |
10 kg | hlávkové zelí |
Zelí očistíme a nakrouháme.
Nakrouhané zelí dáme do vaničky, prosypeme solí, kmínem a šlapeme asi 20 minut. Takto upravené zelí pěchujeme do čistého kameňáku a prokládáme nakrájeným jablkem. Kameňák zatížíme, aby zelí bylo stále ponořené. Zelí necháme 7 - 10 dní necháme kvasit při teplotě 15 - 20 stupňů.
Pak dáme zelí do sklepa a za 4 týdny můžeme konzumovat.
Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem
Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.
Autor:igorhrotík
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena