1 lžíce | cukr | |
sůl | ||
1 ks | vejce | |
2.5 dl | mléko | |
20 g | droždí | |
500 g | hrubá nebo polohrubá mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
máslo | ||
tvaroh | ||
mletý cukr |
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí s cukrem - kvásek necháme 15 minut kynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetky soli a kvásek, zbylé mléko a zpracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout. Potom těsto rozválíme na vále, nakrájíme na čtverečky a obalíme jím ovoce. Necháme ještě 15 minut kynout na válu a pak zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 - 5 minut, knedlíky otočíme a vaříme asi 3 minuty. Po vyjmutí knedlíky natrhneme vidličkou, aby se nesrazily. Podáváme s tvarohem, cukrem a máslem.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano
Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.
Autor:Any
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena