těsto | ||
---|---|---|
1 lžička | cukr | |
1 lžička | sůl | |
3 ks | vejce | |
1 l | mléko | |
1 kg | hrubá mouka | |
1 ks | droždí (42g) | |
6 ks | houska |
Všechny ingredience, kromě housky, společně promícháme do řidšího těsta. Nakonec vmícháme housku nakrájenou na kostky. Těsto dáme kynout do předehřáté trouby na 40 °C. Po vykynutí vypracujeme šišky, necháme odpočinout cca 10 minut a vaříme na páře cca 20 minut. Po uvaření kynuté houskové knedlíky ihned propícháme a nakrájíme na plátky. Podáváme jako přílohu třeba k pečenému masu.
Foto: Pixabay.com
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Autor:Zipik
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena