těsto | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
700 ml | mléko | |
1 kostka | droždí | |
3 lžíce | cukr krupice | |
1 kg | polohrubá mouka | |
podle chuti | ||
máslo | ||
cukr moučka | ||
tvrdý tvaroh | ||
podle potřeby | ||
borůvky |
Do nádoby domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, nasypeme půlku mouky a přidáme vejce. Pekárnu zapneme na program příprava těsta. Když pekárna začne míchat, postupně přidáváme zbylou mouku, aby se těsto dobře prodělalo. Z vykynutého těsta nakrájíme kousky, které rozmáčkneme na placičku. Kynutou placku plníme borůvkami a tvoříme knedlíky. Kynuté borůvkové knedlíky dáváme do vařící vody a po 5 minutách je otočíme. Vaříme je asi 15 minut a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyšla pára a knedlíky se neslily. Kynuté borůvkové knedlíky posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Kynuté borůvkové knedlíky patří mezi jídla, která se dobře zmrazují, proto je tento recept na větší počet knedlíků.
Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano
Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.
Autor:máma
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena