1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
1 ks | květák | |
1 lžíce | rostlinný olej | |
100 g | balkánský sýr | |
2 ks | jarní cibulka s natí | |
2 špetky | čerstvě mletý barevný pepř |
Menší květák očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě jej uvaříme doměkka. Uvařený květák slijeme. Cibulku i s částí natě nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na rozpáleném oleji do zezlatovění. Přidáme scezený květák, přilijeme rozklepnutá vejce a za stálého míchání necháme zatuhnout. Ochutíme barevným pepřem a odstavíme, na závěr vmícháme rozdrobený balkánský sýr a promícháme. Květákový mozeček s balkánským sýrem ihned po přípravě podáváme. Jako příloha postačí čerstvé celozrnné pečivo.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena